Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Εθελοντές Πυροσβέστες Καπανδριτίου

Έπειτα από τη μεγάλη πυρκαγιά του Καλάμου το 2017 αντιληφθήκαμε πόσο κοντά ήταν η καταστροφή και αισθανθήκαμε την ανάγκη δημιουργίας αυτής της ομάδας.
‘’Επιλέξαμε να ζούμε σ’αυτό τον τόπο και θέλουμε να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως τον παραλάβαμε’’, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Οικονόμου.


Τα μέλη της ομάδας μας έχουν επιχειρήσει επικουρικά στο έργο της πυροσβεστικής συνολικά σε 10 συμβάντα, μετρούν 2000 ώρες σε περιπολίες συμβάλλοντας προνοητικά στην πυροφύλαξη για τον γρήγορο εντοπισμό καπνού μειώνοντας το ρίσκο εξάπλωσης τυχόντων συμβάντων. Ευχαριστούμε πολύ τον Άρη Λάμπο, δημοσιογράφο του Star Channel που ήρθε με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό να μελετήσει και να καταγράψει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας προβάλλοντας αυτό το ουσιαστικό βίντεο ως ένα όμορφο και συλλογικό αποτέλεσμα, μεγάλης προσπάθειας όλων των μελών της Εθε.Κα.Π..
Επίσης, ευχαριστούμε για τη στήριξη την οποία είχαμε από την πρώτη στιγμή τον Δήμο Ωρωπού, ο οποίος μας παρείχε τις βραδύκαυστες στολές μας για την ατομική μας προστασία καθώς επίσης για την παραχώρηση όλο το χρόνο του μεγάλου μας πυροσβεστικού οχήματος STEYR 5tn και κατά την αντιπυρική περίοδο του ευέλικτου μικρού της Κοινότητας Καπανδριτίου πλήρως εξοπλισμένου με πυροσβεστικό εξοπλισμό.
Συγχρόνως ευχαριστούμε τη Γ.Γ.Π.Π. του Δήμου Ωρωπού για την εξαιρετική συνεργασία και καθοδήγηση.
Επίσης ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα για την άρτια εκπαίδευση των μελών της ομάδας μας μέσω της οποίας διασφαλίζουμε πρωτίστως την ατομική μας ασφάλεια και το σωστό τρόπο δράσης και επέμβασης στα συμβάντα που επιχειρούμε, ενώ παράλληλα ευχαριστούμε τους αξιωματικούς αλλά και όλο το προσωπικό του Π.Σ. για την άψογη συνεργασία από τη γέννηση της ομάδας μας μέχρι σήμερα, που καθημερινά μας καθοδηγούν και μας συμβουλεύουν με την καλύτερη διάθεση.
Δείτε το βίντεο με την άσκηση της ομάδας:https://www.facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου